Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland | Westerwolde Actueel

2022-10-08 03:44:37 By : Ms. Annie Jiang

Westerwolde Weerbericht van: | Vrijdag 7 oktober, 08.00 uur door Jules Geirnaerdt

IETS MEER BEWOLKING | VANNACHT EN MORGEN ENKELE BUIEN

Het is vanochtend nog zonnig en mooi herfstweer, met een zwakke tot matige zuidwestenwind. Vanmiddag en vanavond komen er ook enkele wolkenvelden maar de zon blijft er ook bij en het blijft tot de nacht droog. De maximumtemperatuur is 18 graden en er komt windkracht 4 tot 5 te staan.

Vannacht passeert een front met vooral in de eerste helft af en toe regen, daarna zijn er later in de nacht en morgenochtend nog enkele buien. Dan draait de wind naar het westen en morgenmiddag geeft dat flink wat zon en blauwe lucht met enkele stapelwolken. Het is door de westenwind een stuk frisser met zo’n 14 graden.

Zondag is het door een matige zuidenwind overwegend zonnig weer, maar in de ochtend is het fris met een minimum rond 5 graden. ’s Middags wordt het 15 graden dus warm is het ook dan niet. Maandag is het weer zo’n 17 graden en dan komt er weer wat meer bewolking met kans op een bui. En zo gaat dat ook volgende week een beetje op en neer met soms wat meer zon en dan weer wat meer bewolking met een enkele bui. De langere termijn is wél een stuk onbestendiger.

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een bistro aan de Lange Straße in Haren ingebroken. Er werd geld uit de kassa gestolen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

In de nacht van dinsdag op woensdag is bij meerdere panden aan de Friederikenstraße in Papenburg ingebroken. De daders verschaften zich met geweld via de voordeur toegang tot een bakkerij en stalen daar geld en bij een supermarkt werd een kassa met inhoud meegenomen. Ze wisten ook bij een verwarmingsruimte van een kantoor binnen te dringen. Het is niet bekend of daar iets is gestolen. Dit was wel het geval bij een café. Daar werd, nadat eerst een deur was geforceerd, een geldkistje weggenomen. Over de totale hoogte van de schade is niets bekend.

Gisteravond is om 11 uur op de Splitting rechts in Papenburg een 18 jarige fietsster aangereden. Zij werd door een Mercedes geschept toen zij de rotonde in tegengestelde richting wou oversteken. Ze raakte lichtgewond. De 49 jarige automobilist kwam met de schrik vrij. De schade bedraagt 500 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.

Ooggetuige? Neem direct contact op!

Radio Westerwolde op Facebook WesterwoldeActueel op Facebook

Dr. P. Rinsemastraat 7a (bezoekadres) Postbus 11 (postadres) 9540 AA Vlagtwedde Telefoon: 0599-313579

FM 106.5 (omgeving Ter Apel) FM 106.6 (omgeving Bellingwolde) FM 107.0 (omgeving Vlagtwedde) FM 107.3 (omgeving Pekela) DAB+ kanaal 12 D Ziggo (Digitaal) kanaal 918 KPN (Digitaal) kanaal 1205

Tip de redactie / contact Over ons

Voorwaarden & copyright Cookie Policy